Hvor meget kan du spare ved at skifte bank?

[image animation=”left-to-right” size=”half” align=”aligncenter” alt=”” title=””]https://okonomihus.dk/wp-content/uploads/2015/09/COLOURBOX2476512.jpg[/image]

Alt for mange tror, at der ikke er ret meget at tjene ved at skifte bank. Mange tror, at selvom bankerne har forskellige priser, så betaler de samlet set det samme i alle banker, når renter og gebyrer regnes sammen.

Lad os tillade at komme med et par eksempler på kunder, som vi har hjulpet gennem bankskift.

  • Single kvinde med andelsbolig, som havde lånt til boligen og bare betalt ydelse på lånet i en del år, men ikke kunne se at restgælden faldt.

Vi opstillede sagen for tre banker og fik en rente, som gør at kunden sparer 500.000 kr. i ydelse i hele lånets løbetid

  • Kvinde i sin bedste alder, der ikke kunne komme gennem med rentenedsættelse på trods af god økonomi og fin formue i sin sparekasse.

Vi sendte alle kundens oplysninger samt en anbefaling fra os, til tre banker.

Resultatet blev en besparelse på ca. 130.000 kr. på lånet og så er lånet betalt færdigt om kun 10 år i stedet for 18 år.

Indhentning af tre tilbud gav resultat i meget mindre gebyrer/omkostninger ved omlægningen, samt en bedre vurdering af boligen end nuværende bank kunne.

Da det kom nuværende bank for øre at kunderne ville flytte, matchede banken de tilbud, vi havde fået hjem. Så intet skift af bank, men mindre gebyrer og bedre vurdering i nuværende bank!

Hvad er det vi kan?

Alle tre eksempler viser at de er muligt at opnå særdeles gode renter og gebyrer, når vi indhenter tilbud til vores kunder.

Vi får ingen provision eller betaling fra bankerne, når vi sender kundeemner til bankerne, men vores kunder betaler os for vores tidsforbrug og evt. en mindre del af den besparelse vi indhenter til vores kunder.

Årsagen til at vi kan indhente tilbud, som det ikke umiddelbart er muligt at få som ”strøgkunde”, er at vi efterhånden har så mange kunder, at vi kan trykke priserne over for bankerne. Hvis bankerne efterfølgende hæver priserne, ved bankerne at vi er vores kunders vagthund og vil forsøge at finde en anden bank, der kan tilbyde noget billigere. Således vil bankerne højst sandsynligt opføre sig ordentligt over for de kunder, vi sender til dem.

En anden årsag til bankernes lyst til at give vores kunder gode priser, er at vi gennemarbejder oplysningerne, opstiller sagen for bankerne og har regnet på mulige løsninger i økonomien inden den sendes til bankerne. På den måde skal de ikke bruge ret lang på at indhente relevant information og sagen vil ofte være belyst grundigt, når de modtager den fra os. Så at sige en færdig sag, hvor der alene skal sættes en god pris, foretages en bevilling af evt. lån/kreditter samt en vurdering af boligen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.