Budget og børnefamilie – kan det overhovedet lade sig gøre??

Sparer du nok op til pensionen?For mange kan det være særdeles svært at lægge et budget, da det jo i bund og grund nærmest ligner at spå om fremtiden og det er ikke mange beskåret at kunne det.

Så hvis du ikke besidder evner til at se ind i fremtiden, så kan du her få hjælp til et overblik over hvilke udgifter, du skal være særlig opmærksom på, når du har børn.

Husholdning

Det ER svært at sætte beløb på forbruget på husholdning – især med alle de forskere og deres videnskabelige undersøgelser om hvilke fødevarer, som vores børn må/bør spise eller hvilke de IKKE må!

Vælger du at give dit barn hovedsagligt økologisk mad, så skal du være opmærksom på at prisen på økologiske varer i øjeblikket er højere end andre madvarer.

Dernæst ændrer forbruget sig naturligvis også, når børnene bliver større og større. I starten vil du bruge flere penge på bleer, vaskeklude osv., men det falder jo igen. Og vil blive overtaget af helt andre udgifter såsom fritid, musik osv. som ikke indregnes under husholdning.

Hvilket beløb skal du så sætte af? Prøv at gemme alle dine kvitteringer for indkøb eller opret et regneark, hvor du fører tallene ind en gang om ugen. Det betaler sig og giver dig et overblik over dine indkøbsvaner og måske du kan undgå nogle impulskøb.

Boligudgifter

Her vil der ikke være de store forskelle om hvor store børn du har. Dog kan der være lidt større udgifter til el og vand, når ungerne bliver teenagere og skal i bad flere gange om dagen og deres kommunikation med omverdenen hovedsagligt består af udstyr, der kører på el.

Transport

Har dine børn ikke adgang til fornuftig offentlig transport til skole, fritid – ja, så står du jo også for en pæn udgift til kørsel af poderne til det.

Nogle påstår dog at en cykeltur på ca. 3 kilometer ikke kan skade et barn fra 10-21 år, og så koster det jo kun en reparation i ny og næ. Og måske et par rugbrødsmadder mere i madpakken.

Forsikringer

Sørg for at gennemgå dine forsikringer ca. hvert andet år, så dækningerne passer og måske du skal få et par tilbud for at tjekke prisen!

Her er det vigtigt at du sørger for at tegne ulykkesforsikringer til dine børn og at de tegner nye, når de fylder 18 år.

Gaver og fester

Det er en god ide at kigge sin kalender gennem for at se om der kommer runde fødselsdage lige om hjørnet for at spare op til dette formål.

Vi kan selvfølgelig altid ”risikere” at blive inviteret til et bryllup, rund fødselsdag eller anden fest, som vi ikke har budgetteret med, men så er det jo godt at du har din opsparing.

Uforudsete udgifter

Uanset om du vil det eller ikke, så kommer der altid udgifter, som du ikke har regnet med! Bilen skal repareres, vaskemaskinen står af osv.

Du kan med fordel afsætte et beløb i dit budget til netop dette formål og når du gennemgår budget igen og pengene ikke er brugt – ja, så har du jo penge til noget forkælelse eller større anskaffelse.

Rådighedsbeløb

Tja – det er rigtigt svært at sammenligne de enkelt familier, men en tommelfingerregel, som bankerne anvender siger at du skal have 8.500 kr. til samlevende + 2.500 kr. pr. barn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.