Hvordan virker dine livsforsikringer

Dine livsforsikringer bliver ganske enkelt udbetalt når du dør. Det er ikke afhængigt af måden du dør på. Så det er nok den forsikringstype, der er mest objektiv. Der snydes ikke med forsikringne, man diskuterer ikke hvor meget livet er værd eller om forsikirngen skal dække.

 

Hvem modtager pengene?

 

Du har alle muligheder for at begunstige andre på din livsforsikring. Gør du ikke noget, går pengene til det man kalder: Nærmeste pårørende.

 

Du kan begunstige andre personer med, så de modtager pengene.

 

Forsikringen går udenom boet

 

Livsforsikringer går udenom boet. Det betyder, at de ikke indgår i delingen af boet.

 

Eksempel: Ægtemanden dør. Hans andel af formuen er 1 million kroner. Han har også en livsforsikring på 1 million kroner til nærmeste pårørende.

 

Formuen på 1 million skal deles mellem ægtefælle og børn efter gældende regler eller efter testamentet. Skylder ægtemanden penge væk, har banken indgivet kravet til skifteretten. Og gælden skal betales.

 

Livsforsikringen går ubeskåret til ægtefællen udenom boet. Hun kan gøre hvad hun vil med pengene. Nogle livsforsikringer der er tegnet via banken, er pantsat for lån i banken. Så skal lånet indfries før der kan blive penge til udbetaling til nærmeste pårørende.

 

Pensioner udbetales også normalt til nærmeste pårørende. Pensionerne går også udenom boet. Det er altså kreditorbeskyttet.

 

Ulykkesforsikring – dækker den?

 

En ulykkesforsikring er IKKE en livsforsikring. Dækker den ved død, er det kun ved ulykke. Nogle dækker ved ulykke heltids og nogle kun i fritiden.

 

Så ulykkesforsikringer skal ikke tegnes for at dække ved død, men primært for dækning af mén ved ulykker.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.