Købe eller lease bil?

Skal du købe bil, skal du se dig godt for og vælge hvordan du ønsker at eje bilen. De udbredte metoder er, at eje eller lease sin bil.

 

Hvad er leasing?

Leaser du din bil, er du bruger af bilen, men ikke ejer. Du leaser bilen en periode på typisk 1 – 3 år og så leverer du bilen retur.

Du kender prisen i hele perioden. Normalt er service inkluderet. Du skal selv betale forsikring og hvis du ønsker vinterdæk.

Når du leaser, står bilen ingen steder på din opgørelser fra skat. Hverken som et aktiv eller med nogen gæld.

 

Køb kontant eller lån pengene?

Har du pengene til en bil, er det jo bare at betale kontant. Det er sjældent det kan betale sig at låne, hvis man selv har pengene. Bare oprettelsesomkostningerne ved et lån ødelægger regnskabet.

Et eksempel

Peugeot 308 SW koster fra ny 280.990 kr. Du kan lease på to måder:

Den første er leasing over 3 år.  Du giver 4.995 kr. i udbetaling og en ydelse på 2.995 kr. pr. måned i 3 år – i alt kr. 113.415. Du må køre 15.000 km. Pr. år. Du skal selv betale ejerafgift, forsikring og evt. ekstra dæk.

Du kan også lease den det første år for. 3.095 kr. pr. måned. Efter et år kan du købe bilen med fradrag af de ydelser du har betalt. Beløbet du køber for, kan du låne hos Peugeot og betale 3.856 kr. pr. måned i 7 år. De skal så betale service mv. efter det første år.

Du kan også købe bilen fra ny. Har du kun 5.000 kr. i udbetaling, skal du med variabel rente betale 3.705 kr. pr. måned i 8 år. Husk at al service mv. skal betales af dig.

Konklusion

Det er individuelt om man bedst ken lide at eje sin egen bil eller man er ligeglad. Leasing er kommet for at blive. Det er et godt og billilgt alternativ til at købe sin bil. Og man kender sine udgifter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.