Hvornår kan du gå på pension?

Folkepensionsalderen er for nogle år siden blevet forhøjet. Og der vil ske flere forhøjelser fremover.

Hvornår kan du få folkepension?

Det er svært at vide præcist. I 2006 blev det vedtaget, at folketinget hvert femte år skal beslutte om folkepensionsalderen skal stige i takt med en højere levealder.

Iflg. Prognoser stiger vores gennemsnitlige levealder. De børn der bliver født i år, skal først regne med at få folkepension når de er 76 år gamle.

Er du født omkring 1980, skal du regne med folkepension fra du er 72 år.

Hvorfor denne stigning i alderen?

Holder vi folkepensionsalderen på 67 år, har vi simpelthen ikke økonomi til at brødføde alle folkepensionisterne.

Derfor ser man nu mere på hvor mange år befolkninger lever i gennemsnit. Så er der råd til ca. 15 års folkepension. Da vi bliver ældre må folkepensionsalderen stige.

Kan du selv gøre noget.

Der er ingen der siger hvornår du må stoppe med at arbejde. Der er blot nogen der beslutter hvornår du kan få ydelser fra det offentlige.

Så vil du være sikker på selv at bestemme hvornår du vil på pension, ja så må du selv spare op.

Er du f.eks. 40 år gammel, er det realistisk at tro, at du får folkepension fra dy fylder 70 år. Vil du satse på pensionering som 65 årig må du selv spare op til de 5 år mellem 65 og 70 år.

Skal du bruge 25.000 kr. om måneden i de 5 år, skal du spare 4.000 kr. op pr. måned fra du er 40 til 65 år. Så har du pengene til at stoppe med at arbejde når du er 65 år.

Realismen?

Er det en realistisk tankegang?

Allerede nu er der flere unge der sparer ekstra op til deres pension. Og jo tidligere man starter, jo billigere er det pr. måned at få realiseret sine drømme om tidligere pensionering end folkepensionsalderen.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.