Køberrådgiver og købermægler

Køberrådgiver og købermæglerNye begreber i den finansielle sektor og hvad betyder de. Vi har længe kendt til køberrådgivere dog ikke til begrebet købermæglere, som er vild udbredelse i Danmark. Det er et kendt fænomen fra andre lande, men nyt i Danmark. Dog ses de to begreber brugt meget i forskellige sammenhænge og med en vis sammenblanding.

Køberrådgiver

Denne type rådgivning foretages ofte af banken, uvildige økonomiske rådgivere, da de fortæller om mulighederne for finansiering af dit huskøb. Hvordan kan finansieringen sættes sammen. Banken sælger typiske sine egne produkter, hvor den uvildige rådgiver er meget bedre til at kigge på flere af produkterne på markedet og dermed sammensætte en helt anden finansiering, som kan være langt billigere. De har også en viden om rentevilkårene på markedet og kan sende din finansiering i licitation blandt flere banker.

Når vi kigger på en køberrådgiver dækker det ofte også over den advokat, som mange bruger til at skrive skøde samt tjekke alle de juridiske aspekter i forbindelse med dit huskøb.

De nævnte rådgivere bør optræde i et fornuftigt huskøb, da de alle har en rimelig vigtig rolle. Det er en mangeårig investering at købe hus og faktisk den største investering vi foretager igennem hele livet. Derfor bør du have en god rådgivning i hele købsfasen.

Købermægler

Købermægler er det nyeste begreb og varetages ofte af en ejendomsmægler, som forhandler prisen på boligen, du gerne vil købe med sælgers mægler. Fordelen er, at en købermægler har indsigt i ejendomsmarkedet, hvor du vil købe bolig. Derfor kender mægleren til prisniveau for lignende ejendomme i området samt hvad de er blevet solgt til.

Købermægler kan også kobles på din planer om hus køb allerede fra starten af, så hele planlægningen, udvælgelse af boligemner, besigtigelse og vurdering af prisen bliver de opgaver en købermægler hjælper dig med. Når så du kommer frem til underskrift på købsaftalen kan en købermægler hjælpe dig med sagsbehandlingen omkring skødet osv. Dog er der mange aktører på markedet for dette, så der er mange om buddet på denne del, så undersøg markdet for priserne for denne del af dit hus køb.

Vigtigst af alt

Som køber skal du føle dig tryg og have overblik igennem hele forløbet, når du køber bolig. Netop da det er en af de største investeringer, at vi foretager i vores liv. En uvildig økonomisk rådgiver vil kunne hjælpe dig igennem hele forløbet og ofte ses det, at de kan knytte de rådgivere til i forløbet som vurderes nødvendige i den pågældende købssag.

En tanke om “Køberrådgiver og købermægler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.