Spar 60% på din bank

OverblikDet er værd at tjekke din bank, så man er klar over, hvilken rente og gebyrer du betaler. Det ses alt for ofte, at du ikke helt er klar over, hvad er dine renter og gebyrer samt hvor god en kunde er du egentlig for banken.

Tjek din bank

Når du er på netbanken kan du lige tjekke kontooplysningerne på dine lån. Her kan du læse, hvilken rente du giver på dit boliglån. Er renten ret meget mere end 5% bør du få taget et tjek på din økonomi, da renten dermed er alt for høj. Du skal selv gøre opmærksom på i banken, at du mener, at din rente er for høj.

De samme forhold gør sig gældende, når det drejer sig om billån. Renter over 5% er også for dyrt. Har du en kassekredit eller et forbrugslån er renter over 7-8% i banken for dyrt. Yderligere skal du være opmærksom på, om du kan få en anden type lån, som dermed kan gøre, at du slipper endnu billigere i rente.

Hvornår er du en god kunde for banken?

Forhandling af renterne kræver de rigtige argumenter, og at du er en god kunde for banken. Bankens fokus er på din samlede formue, overskud pr. måned efter de faste udgifter er betalt samt hvor mange penge du har lånt i forhold til, hvad I tjener i husstanden før skat.

Dette er 3 nøgletal, som er med til at give dig argumenterne for forhandling af renterne.

Er det indsatsen værd?

Mange mener det er besværligt og kompliceret at forhandle renter eller i det hele taget at skifte bank, hvis de nye priser kun kan opnås i en ny bank. Det er dog ikke helt rigtigt, at det er besværligt. Reelt er det bare at lære en ny kode til sit Dankort.

Indsatsen bliver dog også tjent mange gange hjem. Læs mere i denne artikel her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.