Nu er det tid til indberetning af håndværkerfradraget

indberetning af håndværkerfradragetRegeringen har givet mulighed for håndværkerfradrag i 2013 og 2014. Du kan indberette fradraget for 2013 fra den 20. februar.

Kort fortalt dækker fradraget udgifter til boligens ydre rammer som døre, vinduer, mm. Indendørs dækker det bl.a. reparation af køkken og bad, gulvarbejder, afløb, el, maling mm. Der gives også fradrag for en del service i hjemmet, bl.a. rengøring.

Mange muligheder

Som sagt er der rigtig mange muligheder for at udnytte håndværkerfradraget. Og det gælder for alt arbejde udført i 2013 og 2014.

Begrænsninger

Der er også nogle begrænsninger. Du kan ikke få lavet flisebelægning, terrasser, sauna, carporte, udestuer, skorstene mv. Derfor er det vigtigt du undersøger dine muligheder inden du går i gang med arbejdet.

Så meget sparer du netto

Hver person kan fradrage op til 15.000 kr. inkl. moms pr. år. Det giver en skattebesparelse på ca. 5.000 kr.

Sådan gør du

Bestil et arbejde med servicefradrag hos et håndværkerfirma med CVR-nummer. Du skal sikre dig, at arbejdslønnen fremgår af fakturaen. Du skal betale fakturaen elektronisk, så du har dokumentation for betaling. Du skal gemme fakturaen minimum 3 år.

Sådan angiver du fradraget

Arbejdslønnen inkl. moms fratrækkes på www.skat.dk. Fradraget bliver så indregnet i din øvrige skat. Du får udbetalt evt. overskydende skat senere på foråret, når din skatteopgørelse er klar.

Uoverskueligt

Her kan en uvildig rådgiver være løsningen. Her får man rene ord for pengene og et godt overblik over hvad du kan få fradrag for. Når du bliver rådgivet af en uvildig rådgiver, vil du også have muligheden for hjælp til indberetningen til Skat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.