Overblik over dine pensioner

Hvordan mon det ser ud, når du bliver pensionist, når vi kigger på den økonomiske del af det. Der er så mange spørgsmål i den forbindelse. Hvordan får du brugt din opsparing og formue korrekt, så det påvirker dine muligheder for efterløn, folkepension og folkepensionstillæg mindst muligt?

 

Der er rigtigt mange spørgsmål, når alderen begynder at give anledning til overvejelserne omkring efterløn eller folkepension. Mange har en del forskellige pensioner, som der er sparet op igennem hele livet, via forskellige jobs. Det er vigtigt, at opsparinger bruges på den korrekte måde. Den korrekt måde omfatter, at der tænkes i skat og påvirkning af indtægterne fra efterløn, folkepension.

Kompliceret at skabe overblik

Det kan være kompliceret at skabe det korrekte overblik i forhold til at få brugt sine pensioner korrekt. Der er nemlig igennem tiden vedtaget et utal af regler, som gør det ret uoverskueligt for mange at kunne beregne sig igennem denne jungel af love og regler. Ikke desto mindre er det yderst vigtigt at få dette overblik, så ens beslutninger tages på baggrund af gældende love og regler, så der optimeres mest muligt.

Tænk også dine drømme ind i overblikket

Omvendt skal det også altid tænkes ind, at det hele ikke bare bliver gjort for at optimere bedst muligt i forhold til, hvordan det hele påvirker hinanden. Det er også vigtigt at tænke sine egne ønsker og drømme ind i planlægningen. Dette kan gøre, at der træffes valg, som måske ikke er de mest rentable rent økonomisk. De opfylder dog ens drømme og behov.

Det vigtige er dog ofte, at der træffes valg på et oplyst grundlag og med overblik over konsekvenserne. Kan du gøre det?

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.