Realkreditjunglen

Vi er i en tid, hvor der skrives og siges meget om de lave renter. En ting er helt sikkert; vi har ikke set et renteniveau nogensinde før på vores realkreditlån så lavt som lige nu.

Det er en jungle med, hvad gør skal du gøre med dit lån. Det gælder uagtet om du er ny på boligmarkedet eller har haft bolig i mange år og dermed allerede har en form for realkreditlån.

Der er ikke nogen bund under renterne for tiden. Der opstår hele tiden uro på markederne, argumenter om dårlig økonomi verden over, handelskrig, som gør, at investorerne søger mod en sikker havn.

Så I første omgang er det boligejere med 2%´s lån eller over, som bør være klar på en evt. omlægning af sit lån. Derfor kan det give rigtig god mening at få foretaget et service tjek af din boligøkonomi i denne tid, hvis du har lån i de omtalte renter.

Er det så kun boligejere med fast rente lån, som skal følge udviklingen. Det mener jeg ikke, da det også kan være interessant at kigge på lån med variabel rente og bidragssatsen på dem. De er ofte højere end på fastrente lån og derfor kan en lavere bidragssats måske gøre, at det ikke koster ret meget at skifte fra variabel rente til fast rente. Dette bør være en overvejelse i nuværende marked.

Tjek din løbetid på dit lån og se, hvilket lån, som passer på dig. Få foretaget et service tjek af din økonomi, så det lån du vælger passer med dine planer omkring salg af din bolig, passer med dine planer om pensionering. Og er du ny på boligmarkedet er det vigtigt lige at kigge på pensionerne også og sammenholde det med, hvilket lån, at du bør optage i realkreditlån.

Det er en jungle at finde rundt i alle disse lån. Så ved tvivl søg noget rådgivning omkring det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.