Hvornår bør du overveje bankskifte

Vi har kigget på, hvad det kræver med et godt bankskifte og hvornår det er relevant for dig. Det vil altid være relevant at få tjekket dine muligheder for et bankskifte, hvis du har et realkreditlån og et boliglån.

Vi ser ofte boligejere, som har haft deres hus i 4 – 5 år eller mere, som har et boliglån endnu. Det vil ofte være dyrt i rente og mange gange har de seneste års udvikling på boligmarkedet gjort, at huset er steget i værdi, som kan gøre, at du kan få mere realkreditlån og dermed få boliglånet væk.   

I den samme årrække er renterne også faldet en del. Dog ser vi ofte, at renterne på boliglånet i banken ikke er faldet i rente, så det er blevet ekstra dyrt og det bør du have forhandlet ned i rente eller lagt ind i dit realkreditlån. Det bør også overvejes om dit realkreditlån kan svare sig at omlægge, når renterne er faldet. Så alt i alt kan der være store besparelser ved at få kigget på det.

Når du skal forhandle med din bank vil det være godt, at have fået tilbud fra andre banker først, da det så er nemmere at forhandle på baggrund af tilbuddene fra dem. Ofte vil du kunne spare på både gebyrerne og så vil du også få en ide om, hvad andre banker dels synes om din økonomi og hvad de tager i rente på evt. boliglån og billån.

Den nye bank vil gerne have en masse oplysninger fra dig, som du sender til dem og så vil de kontakte dig igen med et tilbud og samtidigt vil de gerne vurdere dit hus. Denne vurdering koster dig ikke noget, da det er banken, som har en interesse i at kende til værdien på dit hus. På baggrund af denne vurdering vil de kunne komme med tilbud på både realkreditlån og boliglån/indfrielse af dette til realkreditlån.

Du skal have styr på følgende ting, når du går med tanker om et bankskifte:

  • Finde dine økonomiske oplysninger frem
  • Beregn dit månedlige overskud efter de faste udgifter
  • Opstil din formue
  • Tjek de andre bankers priser
  • Vær klædt godt på ved at tjekke dine egne priser
  • Undersøge, hvad det kræver at være en god bankkunde
  • Overvej hvor mange af dine forretninger du vil have i en bank
  • Hvor tæt på din bopæl behøver du din bank
  • Du skal som minimum kunne forhandle dig til et gratis bankskifte

Det er en del ting, som du bør have styr på inden du kontakter de nye banker. Arbejdet med det kan være givet godt ud. Hvis du giver meget over 5% på boliglån eller meget over 4% på dit billån, så vil det være en god investering for dig at få dine forhold tjekket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.