Reglerne for indskud på pension

Reglerne for indskud på pensioner og dermed fradrags værdien bliver løbende ændret.

Det maksimale fradrag/indskud på ratepension og ophørende livrente er på 50.000 kr. (kr. 54.347 via arbejdsgiver). Kapitalpensionen må der indskydes/fratrækkes kr. 46.000,00 (50.000,00 via arbejdsgiver).

Fra 2011 samt til og med 2014 har selvstændige (Ikke A/S eller ApS) mulighed for indskud/fradrag optil 30% af reguleret overskud. Samtidigt kan der indskydes privat ved en eventuel lønindkomst ved siden af  firmaet.

Rente optil 3,75% på din pension

Som nævnt i tidligere artikel er kontant placering den mest sikre havn. Så ønskes der også sikker havn for pensionen kan renten komme op på 3,75%. En forrentning over inflationen, som kan opnås ved en 3-årig aftale.

Omkostninger ved flytning af pensionsordning

Sættes pensionen i sikker havn i en periode og dermed står kontant kan det være forbundet med omkostninger. Det er omkostninger til salg af værdipapirerne, så beslutningen bør overvejes.

Flyttes pensionen til en ny bank eller pensionsselskab er det fortsat tilladt, at afgiver af pensionen beregner sig et ekspeditionsgebyr på flytningen. Dette gebyr vil dog i de fleste tilfælde blive dækket af den nye bank eller pensionsselskab. Dette skal bare aftales i forbindelse med, at aftalen om flytningen indgås. Derfor vil de fleste kunder, som forhandler om gebyrerne, ofte kunne flytte pensionerne omkostningsfrit.

Indskydergarantien for pensionsindestående

Pensionsindestående er sikret 100% ved bankens konkurs, man behøver derfor ikke tænke på bankens overlevelsesevne i forbindelse med flytning.

Hvad gør man så?

Den løbende pleje af ens opsparing har mange ikke tid til eller føler ikke deres viden rækker. Derfor anbefales det at have en uvildig rådgiver fra Økonomihus med på råd. Derved opnås en uvildig overvågning og placering af pengene. Dernæst kan den uvildige rådgiver foretage den løbende overvågning af ens økonomi, så den løbende bliver holdt ajour.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.