Sådan skifter du bank

Bankskifte kan ofte betyde, at du sparer mange penge. Det kan dog for mange virke uoverskueligt, bøvlet og måske endda svært. Yderligere finder mange det også meget personligt at skifte bank, så få hjælp her til, hvordan du skifter bank.

Realkreditlån, banklån, renter og generelt service koster ikke det samme i alle banker. Ofte kan det derfor svare sig at skifte bank eller få tilbud fra andre banker end din egen.

Kan det svare sig tænker mange også med alt det arbejde. Dette har Forbrugerrådet Tænk foretaget en test af i oktober 2017. Konklusionen var klar og tydelig. Der kan være flere tusinde kroner at spare om året.

Forberedelse til bankskifte

Bedre vilkår med en bank får du bedst ved at styr på dine behov og hvad er dine muligheder med de værdier, at du har. Når du har overblik over behov for lån og dine aktuelle værdier, indtægter kan du sende dine tal i bud hos bankerne. Sammenligne tilbuddene og finde det bedste tilbud på et sammenligneligt grundlag. Når du kontakter andre banker for tilbud får din nuværende bank ikke viden om dette. Når du har fået tilbuddene hjem, sammenlignet dem har du nu et forhandlingsgrundlag at benytte i din nuværende bank. De er meget nemmere at forhandle med, når du har fået nogen konkrete tilbud fra andre.

Banken klarer det praktiske

Hvis din nuværende bank vil gå med til de nye lavere og bedre vilkår, som du har fået fra en anden bank behøves du ikke skifte bank. Hvis de ikke vil det kontakter du bare den nye bank, som du har valgt. Tag et møde med den nye rådgiver fornem, at I har kemi sammen. Bank handler ikke altid kun om pris også en god rådgiver. Når du har været til møde giver du besked til den nye bank om, at du gerne vil skifte til dem. Så klarer de alt det praktiske. De sørger for flytning af betalingsservice, opretter de nye konti og lån til dig. Du skriver under elektronisk og er i gang med den nye bank. Så reelt betyder det bare, at du skal lære en ny kode til dit Dankort.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.