Salg af dine investeringer

Alle de gængse aktie råd omhandler, hvornår man skal købe aktier. Selve købet er dog reelt kun halvdelen af processen. Gevinster er først i hus, når aktierne er solgt igen.

Den løbende vedligeholdelse af ens investeringer kræver en investeringsstrategi. Den bør blandt andet indeholde fordelingen mellem forskellige aktiver og rebalanceringen, som blev omtalt i forrige artikel.

Yderligere overvejelser om salget af investeringerne bør også indgå. Strategien for salget skal være fastlagt fra starten.

Salg af aktier

Salg af aktier kan udover rebalanceringen foretages efter følgende metoder: Stop-Loss, Stop-Profit, konjunkturinvesteringer.

Stop-Loss

Ved købet af aktierne fastlægges det, hvor meget aktien må falde før den sælges igen. Det kan være både 10% og 50%. Stop-Loss´en bør fastlægges på baggrund af forventningerne til den branche investeringen foretages i. Når niveauet nås skal aktien sælges.

Fordelen: tab begrænses til et forudbestemt og accepteret niveau. Der er også kapital i behold til at foretage andre investeringer, så det tabte kan tjenes hjem igen

Ulempen: det er meget tidskrævende at følge aktiemarkedet så intenst løbende hele tiden. Det risikeres også at aktien foretager en rebound (begynder at stige igen) og/eller markedet generelt foretager en vending.

Stop-Profit

Det modsatte af Stop-Loss. Her er det fastlagt, hvor meget aktien skal stige inden gevinsten hjemtages. Fordelen: gevinsten kommer i hus og vendinger i markedet ikke tager gevinsten igen. Ulempen: gevinsten som skal opnås er sat for højt fra starten. Dermed beholdes aktien for længe og forrentningen af investeringen forringes.

Konjunkturinvesteringer

Den sværeste strategi at fastlægge. Den forudsætter, at de aktier, som i den kommende tid klarer sig dårligst sælges. Det skal kunne forudsiges, hvornår der rammes høj- og lavkonjunktur i forskellige brancher, hvilket er yderst svært at gøre egenhændigt. Fordelen: rammer forudsigelserne rigtigt er resultaterne gode. Ulempen: hvis forudsigelserne er forkerte.

Et godt råd

Den løbende vedligeholdelse af investeringerne har mange ikke tid til eller føler ikke deres viden rækker. Her bør have en uvildig rådgiver fra Økonomihus med på råd. Derved opnås en uvildig overvågning og vedligeholdelse af porteføljen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.