Tjek dine renter på lån i banken

Der er penge at spare på et bankskifte... så bliver der ro i hverdagen!De senere år er renterne faldet og faldet. Det betyder, at vi i dag har de laveste renter på vores realkreditlån nogensinde. Trods det faldende renteniveau er renterne i bankerne steget og steget. Forskellen mellem renten på dit realkreditlån er derfor gået fra omkring 2-3% til omkring 6-9%. Det er yderst dyrt at være bankkunde i den ”forkerte” bank og der er rigtigt mange penge at spare ved at kigge det efter.

Renterne på realkreditlån bliver bestemt af markedet og investorerne. Netop derfor ser vi i øjeblikket den meget lave rente på realkreditlån. Vores realkredit system er kendt globalt og i øjeblikket søger mange investorer sikker havn i de danske realkreditobligationer. Det presser vores renter nedad. Modsat renten på realkredit bestemmer bankerne renterne på deres lån. Derfor er du helt og holdent overladt til, at du bør tjekke dine renter på banklånene.

Hvorfor er banklån blevet så dyre?

Bankerne har igennem en del år efterhånden oplevet store tab på eksisterende udlån kombineret med en faldende aktivitet på mange andre forretningsområder. Det giver flere omkostninger for bankerne. Det er dermed blevet dyre at drive bank. Dette bliver nu dækket af dig som privat- eller erhvervskunde. De rentestigninger vi ser i øjeblikket i bankerne er dog nu ved at blive for meget. Når helt almindelige danskere pludselig kan spare flere hundrede tusinde kr. er sektoren ved at gøre det svært for sig selv. Det vil få en del kunder til at overveje bankskifte.

Derfor skal du se dig for med hensyn til, hvor du er bankkunde. Der findes absolut banker i øjeblikket, som har yderst fornuftige renter på f.eks dit boliglån. Renterne findes nemt ned til 6,10% og lavere, hvilket giver meget store besparelser, hvis du f.eks i dag giver 9%.

Hvor meget betyder det det for dig i kroner og øre

Hvis du har et lån på kr. 250.000,00 over 20 år og renten var 6,50% betyder kr. 465,00 pr. måned. Det bliver til kr. 110.000,00 før skat og kr. 74.800,00 efter skat. Det er til udbetalingen på en forældrekøbt lejlighed, 19 stk. Ipad´s, 4 konfirmationsfester, udbetalingen op til flere gange på en ny leasing bil, 20%´s udbetaling på ny bil til kr. 375.000,00. Eller mulighed for at spare helt op imod kr. 150.000,00 mere op til din pension.

Hvad er sjovest, at forære banken dem eller få gjort noget ved det og nå endnu en af dine drømme?

Hvad kan du gøre?

  • Forhandel med banken
  • Betal mere på dit lån. Det kan reducere løbetiden, men reducerer ikke renten
  • Lån pengene et andet sted. Det kunne være familielån eller bankskifte.

Bank skiftet er som nævnt yderst rentabelt i øjeblikket, da der findes banker, hvor boliglån kan fås yderst lave satser. Alt efter hvor lånet bliver placeret i din ejendom finders der priser fra 2,90%

Hvordan kan du komme videre?

Tag en uvildig rådgiver med på råd. Den uvildige rådgiver kan foretage beregninger på dine lån i banken og vurdere, hvad der vil kunne svare sig for dig. Samt sørge for løbende overvågning af økonomien inkl. rådgivningen omkring hele din økonomi og hvad lige netop du skal gøre og kan spare. Den uvildige rådgiver kender rigtigt meget til bankernes priser og hvem der ligger bedst i markedet. Dermed slipper du også for selv at bruge tid på det og får tryghed samt overblik i din økonomi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.