Uvildig økonomisk rådgivning kan betale sig

SDM03P88BO1En opsparing op 75-100.000 kr. kræves det, når du skal købe hus til 1,5-2,0 mio.kr., men det er ikke noget, der kommer af sig selv.

For mange unge mennesker tager det tid, at fylde sparegrisen med den slags penge. Derfor er det en god ide at planlægge i god tid, så du kan opnå succes på boligmarkedet, og de unge mennesker er nødt til at tænke langsigtet. Du skal i hvert fald i gang med at spare op i bedre tid end i dag, hvis du vil have mulighed for at kunne slå til, når drømmeboligen dukker op.

Vi håber at køberne er opmærksomme på det nye krav, og undgå at få et ”nej” i banken, når de møder op med salgsopstillingen i hånden og sommerfugle i maven. Måske ser deres økonomi fornuftig nok ud, men de mangler opsparingen på de 5 pct. af købesummen.

Få hjælp.

Her kan vi hjælpe med at få opstillet din økonomi, så den tager sig allerbedst ud. Vi kan ikke få banker eller sparekasser til at omgå reglerne, men vi kan give dem det bedst mulige billede af din økonomi nu og efter købet.

I meget særlige tilfælde vil det være muligt for banken eller sparekassen at dispensere fra de nye regler, og det er ikke være købernes almindelige rådgiver, der kan træffe den beslutning. Samtidig skal det vil være muligt af afdrage på lånet i en takt, så køberne kommer ned under 95 % loftet i løbet af 2 til 3 år.

Vi mener

Vi tror på at kravet om en opsparing på 5 pct. er et sundt princip, der på sigt vil styrke boligmarkedet. Og kravet kan formentlig være med til at bremse ”boligbobler”, fordi stiger priserne på boligerne, stiger kravet til boligkøbernes udbetaling selvsagt, og det kan tvinge potentielle købere til at stå helt af eller vælge en bolig i en billigere kommune eller område.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.