Hvordan og hvorfor skifte bank?

COLOURBOX1175868_smallDe færreste skifter bank selvom der ofte kan være mange penge at spare. Faktisk overvejer mange af os at skifte bank, men markedet er svært at overskue, hvilket måske holder nogen af os tilbage. Vi har bare ikke råd til at lade stå til og ikke få gjort noget ved det.

Du bør overveje følgende:

Har du brug for en bankrådgiver eller ej? Hvis du kan klare tingene selv, kan en internetbank være en oplagt mulighed – eller måske en lokalbank i den anden ende af landet.

Kan du erstatte bankrådgiveren med en uvildig rådgiver? Det kan være dyrt at have en rådgiver i banken, men mindre dyrt med en uvildig rådgiver og dermed får du den reelle rådgivning.

Ska du have flere banker? Hvis du kan leve med at have lønkonti i en bank, budgetkonto i en anden og private pensioner i en tredje, kan det spare dig for udgifter.

Har du overskuddet og tiden? Det tager tid at undersøge markedet og finde ud af, hvilken bank du skal vælge.

Har du evnerne til at forhandle? Du bør kunne presse din nuværende eller kommende bank for at få de bedste vilkår. Husk, at alt er til forhandling, så læg en strategi. Tænk også over, hvordan du får din nye bank til at betale omkostningerne i forbindelse med et bankskifte? De fleste har mulighed for gratis bankskifte.

Inden du startet forhandling, skal du have styr på dine nuværende renter og gebyrer, så du ved, hvad du er oppe imod.

Hvordan foretages bankskifte?

Du starter med sætte dig i kontakt med de banker, som du kan være relevante for dig.

Aftal med dem, hvilke papirer de skal bruge for at kunne give dig et tilbud. På den måde får du tilbud fra de forskellige banker og kan sammenligne dem. Så skal du heller ikke løbe fra møde til møde i bankerne. Men kan nu vælge de to bedste tilbud ud og aftale møde med dem. Pres priserne på mødet, da du ærligt fortæller, at du har kontaktet andre banker også. Priserne er til forhandling.

Efter møderne vælger du den nye bank. Undervejs kunne du fortælle din nuværende bank, at du overvejer bankskifte og du har fået tilbud, som ligger under dine nuværende priser. På den måde sætter du også gang i din nuværende bank, så kan du se, hvor attraktiv, at du er for dem. Hvis de beder om at få tilbuddet fra de andre på skrift fremsender du det blot.

Hvorfor bankskifte?

Der kan være rigtigt mange penge at spare ved et bankskifte. Bankerne har sat renterne en hel del op igennem de senere år. De har dog ikke alle gjort det lige meget, så forskellen på bankerne er blevet større end tidligere. Faktisk kan der være 4 – 5% i forskel fra den billigste til den dyreste bank.

En forskel i renten på bare 2% af kr. 250.000,00 er:

–         kr. 5.000,00 om året.

–         Men det bliver til 5 års kortere løbetid, hvis du beholder samme ydelse på dit lån samt en rente besparelse på kr. 150.000,00. Det svarer til, at du tjener kr. 100.000,00 skattefrit.

Husk også at få drøftet de løbende gebyrer med bankerne, renten på din opsparing og få tjekket hele din økonomi igennem i forbindelse med bankskiftet.

Hvordan kan du komme videre?

Tag en uvildig rådgiver fra Økonomihus med på råd. Den uvildige rådgiver kan foretage den løbende overvågning af økonomien inkl. rådgivningen omkring dine renter og hvad lige netop du skal gøre og kan spare. Den uvildige rådgiver kender rigtigt meget til bankernes priser og hvem der ligger bedst i markedet. Dermed slipper du også for selv at bruge tid på det og får tryghed samt overblik i din økonomi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.