2realkreditlån

Del dit realkreditlån op i 2 lån

Når du skal finansiere dit hus eller ændre dine lån i huset skal du overveje flere lånetyper. Vi vælger ofte enten fastforrentet lån eller rentetilpasningslån. Så firkantet behøves det ikke at være – det kan være sund fornuft at dele lånet op. Det kan sammenlignes med at foretage investering af din formue; der køber du ikke kun en type obligationer, men spreder din risiko.

Egen forsikring

Ideen ved at have to lån er, at hvis renten stiger, så vil ydelsen stige på rentetilpasningslånet, men til gengæld vil restgælden falde på lånet med fast rente. Falder renten derimod, så får du en anelse højere restgæld på lånet med fast rente, men en lavere ydelse på rentetilpasningslånet. Ved at have to lån laver du din egen ”forsikring” mod stigende og faldende rente og det kan tilpasses din økonomi, så du kan f.eks. vælge en fordeling på 60% fast rente og 40% rentetilpasning. 

Aktiv gældspleje

En anden fordel ved at have to lån er, at du får aktiv gældspleje. Du kan vælge afdragsfrihed på det ene lån og benytte besparelsen til afdrag på det andet og du kan bruge besparelsen ved renteforskellene til yderligere afvikling på det dyreste lån. Dette giver større fleksibilitet i din økonomi.

Overvejelser

Da der er lidt større etableringsomkostninger ved to lån skal den samlede gæld være kr. 1.500.000 og op efter. 

Uoverskueligt?

Her kan en uvildig rådgiver være løsningen. Den uvildige rådgiver kan foretage beregninger på dine lån samt sørge for løbende overvågning af dine lån og kan rådgive om hele din økonomi og hvad du skal gøre og kan spare. Dette kan gøres ved at have et abonnement på din økonomi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.