Lave renter historisk

Vi har historisk lave renter og der ser ud til at fortsætte i lang tid endnu. Årsager er, at der er lav efterspørgsel på kapital og grundet usikkerhed i markedet, snakke om dårlig økonomi, handelskrig mellem USA og Kina, så bliver renten holdt i dette historiske lave niveau.

Dog så vi lige, at Corona kunne få indflydelse på renterne. Trods det er bedst for markedet i disse kriser, at renterne bliver ned, så blev usikkerheden på markedet så stor, at det pressede renterne op. Dette bør indgå i dine overvejelser omkring dit valg af realkreditlån.

På få dage så vi, at den faste rente på et 30 årigt lån gik fra 0,5% til at den hed 2%. Det viser, hvor stor indflydelse usikkerhed i markedet fra kriser, som Corona kan have på vores økonomi. Det betyder ikke noget for dem, som har valgt allerede, at være i fast rente med deres lån. Dog bør det overvejes af boligejere med variabelt forrentede lån, om det ikke er værd at få fast rente.

Dette vil give en større sikkerhed i din privat økonomi.  

En anden faktor som er vigtigt også at kigge på efterhånden, når vi drøfter fordele og ulemper ved fast rente kontra variabel rente – det er bidragssatsen. Bidragssatsen er den omkostning, som du løbende betaler for at dit realkreditlån stilles til rådighed af realkreditten. Et realkreditlån med variabel rente har en højere bidragssats end lån med fast rente. I nogle situationer kan forskellen være så stor mellem fast rente og variabel rente, at det variabelt forrentede lån kan blive næsten lige så dyrt som et lån med fast rente.

Det er værd at få tjekket dette efter, så du kender dels din risiko ved dit lån samt din omkostning ved at have variabelt forrentede lån. Dertil kommer yderligere andre indbyggede fordele ved et fastforrentet lån, når renterne stiger, vil det kunne betyde en reduktion af din restgæld. Denne fordel er ikke ved det variable lån.

Så det er værd at ofre lidt tid på sin økonomi, så den løbende bliver opdateret med den udvikling vi ser i markedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.