Årsopgørelsen for 2014

Årsopgørelse

Årsopgørelsen for 2014 bliver ”frigivet” i skattemappen den 9. marts, så det er muligt at se om man har en restskat eller skal have penge tilbage.

Rigtigt mange mener, at det er heldigt, når man får penge retur fra SKAT. Det er selvfølgelig også det rareste. Det er dog vigtigt at understrege, at får man penge retur eller en restskat, er det egen opsparing eller kredit hos SKAT.

Forskudsopgørelsen

Forskudsopgørelsen er ens skattebudget. SKAT danner forskudsopgørelsen på baggrund af oplysninger, som ligger 2 år tilbage. Det er derfor vigtigt løbende at få rettet forskudsopgørelsen til. Mange har f.eks. ikke rettet renteudgifterne på realkreditlånet.

Kontroller årsopgørelsen 2014

Årsopgørelsen er det egentlige skatteregnskab for året 2014. De fleste tal bliver indberettet fra arbejdsgiver, banken m.v. Det er dog vigtigt at kontrollere tallene, da de også kan lave fejl. Der er også nogle oplysninger SKAT mangler, så man kan komme til at snyde sig selv i skat. De typiske poster, som bliver glemt, er befordring, diæter og børnebidrag. Det er typisk meget store beløb og de modtages ikke automatisk hos SKAT.

Håndværkerfradraget

Håndværkerfradraget skal også indtastes manuelt i et specielt modul, som SKAT har udviklet til formålet. Er fradraget ikke indtastet for 2014 er det ikke for sent endnu.

Uoverskueligt?

For mange er det lidt uoverskueligt at få alle indberetningerne på plads hos SKAT. Derfor er det en god ide at tage en uvildig rådgiver med på råd. Den uvildige rådgiver foretager den løbende overvågning af økonomien, og sørge for indberetningerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.