Det er koldt udenfor, men hvad er temperaturen på din virksomhed?

COLOURBOX4720295_2Er din virksomhed i minus eller plus grader?

Vinteren er over os, og det ser ud til, at februar 2018 bliver en af de koldeste de seneste 5 år. Men hvordan går det i din virksomhed? Fryser eller sveder du, eller har du det behageligt? Mange virksomheder oplever i øjeblikket, at det faktisk går rigtigt godt. Det skyldes, at der er begyndende højkonjunktur og folk har flere penge mellem hænderne. Det skaber efterspørgsel efter varer og serviceydelser.

Måske har du mærket den stigende efterspørgsel og din omsætning er steget. Måske har du allerede ansat nye folk til at håndtere den øgede efterspørgsel efter dine varer eller tjenesteydelser. Måske er du kommet lidt bagud med økonomiopfølgningen. Hvis du synes det går stærkt for tiden, så er det nok nu, du skal tage en ”helikoptertur” og se om du har det forkromede overblik. Udmønter alle dine anstrengelser og nyansættelser sig til større indtjening?

Tjek indtjeningen

Der findes flere metoder til at tjekke indtjeningen, men inden du kan komme i gang er det vigtigt, at dit bogholderi er up-to-date. Hvis det ikke er tilfældet, kan dine beregninger vise sig ikke være retvisende. Når det er på plads, så tag 3-4 større sager og lav en efterkalkule på hver enkelt. Husk at få alle detaljer med og indregn dit eget forbrug af tid med en passende timeløn. Husk også at indregne afskrivning af dit udstyr, biler, inventar og bygninger. Hvis disse beregninger viser, at indtjeningen er i orden, så kan du med en vis sikkerhed antage, at de øvrige opgaver også giver en fornuftig indtjening. Men hvis beregningerne viser, at der er dårlig eller ingen indtjening, så er det nu du skal rette op. Dårlig indtjening går ud over din likviditet, og dit træk på kassekreditten vil stige, med større renteudgifter til følge. Hvis det fortsætter over længere tid, vil det også gå ud over din kreditværdighed, og i sidste ende taget livet af din virksomhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.