Kapitalstruktur

calculator-385506Er virksomhedens kassekredit nogle gange trukket lidt for højt op? Så kan det måske skyldes, at værdierne i virksomheden kan være finansieret forkert.

Værdierne i din virksomhed, som også kaldes anlægs- og omsætningsaktiver, og består af ejendomme, maskiner, køretøjer, driftsmateriel, inventar, varelager og debitorer, har forskellig levetid. F.eks. så har ejendomme en meget lang levetid, mens varelageret typisk udskiftes flere gange om året.

Investeringer

En tommelfingerregel siger, at investeringer i et aktiv, som har en levetid på over 1 år ikke bør ske via kassekreditten. Her vil det helt rigtige være at tage en snak med banken og få et tilbud på et banklån, som oftest kaldes et anlægslån. Har du købt en maskine til 400.000 kr. og du vurderer, at den har en levetid på 6 år, så bør du også tilbagebetale maskinen over 6 år. Trækker du hele købesummen på din kassekredit, så bliver dit råderum til den daglige drift reduceret. Ved at få omkostningen spredt ud over 6 år, bliver der balance mellem maskinens restlevetid og det du betaler for at have glæde af maskinen.

Renteudgiften kan reduceres

Der kan være rigtigt mange renter at spare med den rigtige finansiering. Oftest så er kassekreditrenten væsentligt over et anlægslån. Er din rente f.eks. 12% på kassekreditten og du omlægger 400.000 kr. til et anlægslån til f.eks. 6%, så vil din årlige besparelse være 24.000 kr.

Har værdierne i din virksomhed den rigtige finansiering?

Det kan være svært at overskue i travl hverdag, om alting er gjort på den mest hensigtsmæssige måde. Derfor kan det være godt at få nogle friske øjne til at kigge på det hele ovenfra. Måske ligger der nogle g(l)emte muligheder i din virksomhed. Vi har mange års erfaring i at hjælpe virksomhederne med at finde den helt optimale finansiering af værdierne. Vi ser derfor flere og flere, hvor vi er uvildige økonomiske sparringspartnere løbende. Du er meget velkommen til at kontakte os angående vores gratis eftersyn eller løbende aftale.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.