Fast eller variabel rente

Fast eller variabel renteDer har i mange år været mange diskussioner om man skal vælge fast eller variabel rente på sine kreditforeningslån.

Renten har aldrig været lavere end nu. Den faste rente er under 3%. En F1 rente, hvor renten fastsættes et år af gangen, ligger på 0,29%

Fordele

En F5, hvor renten fastsættes for fem år af, ligger renten på ca. 0,7 %. Fordelen ved at vælge et lån med lavere rente er, at man afdrager mere på lånet alle de første år.

Afdrag

Har du et kreditforeningslån på 1 million kroner og vælger et F5 lån med afdrag over 30 år, vil du de første fem år afdrage 40.000 kr. mere end med den faste rente.

Ydelsen på et F5 lån med afdrag er efter skat kun 325 kr. billigere end med fast rente. Men dette lagt sammen med et større månedligt afdrag på 665 kr, giver en samlet besparelse på ca. 1.000 kr. om måneden.

Tidshorisont

Rigtig mange boligejere har en ide om, hvor længe de skal bo i deres bolig. Så har man en kort tidshorisont på 5 til 10 år, er der store fordele ved et F5 lån.

Det kan også være en fordel med et lån med en kortere løbetid, hvis økonomien er til det. Her er mulighed for endnu billigere lån med fast rente – f.eks. 2% eller 1,5%

Økonomihus.dk

Der er rigtig mange faktorer, der spiller ind, når man skal vælge hvilken type kreditforeningslån, der passer bedst. Derfor er det en god ide at have en uvildig rådgiver med på banen. En uvildig rådgiver kender de forskellige lån og de forskellige kreditforeninger og deres priser. Og næste gang ser vi på, hvordan mulighederne er for at få et billigere bidrag på sit kreditforeningslån.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.