Fast rente på 2,5%

Fast renteRenten falder – den er faldet meget. Så meget så kreditforeningerne nu udsteder 2,5% lån med fast rente i 30 år.

Er der kun fordele ved de nye lån?

Hvad er det for et lån?

De nye lån udstedes til en kurs på ca. 96. Det betyder, at man får 960.000 kr. udbetalt hvis man har en hovedstol på 1.000.000 kr. Renten er så 25.000 kr. Det svarer til en reel rente på ca. 2,6% af de 960.000 kr. man får udbetalt. Det er jo billigt. Er der ulemper ved lånet.

Ulemper/fordele

Falder renten, stiger kursen. Stiger kursen f.eks. til kurs 99, vil din restgæld stige til 990.000 kr. Til gengæld vil din restgæld falde hvis renten stiger.

En mulig ulempe er også, hvis der ikke udstedes ret mange lån som 2,5% lån. Stiger renten inden for den nærmeste fremtid, lukker serien. Det kan betyde, at lånene er dyre at indfri.

Overvejelser

Det nuværende 3 % lån ligger meget tæt på kurs 100. Det ser mange som en fordel, da restgælden ikke kan stige. 3% lånet er så lidt dyrere end 2,5% lånet.

Hertil kommer så alle de variabelt forrentede lån, som er historisk billige.

Der er mange spørgsmål at tage stilling til når der skal vælges lån. Derfor er det vigtigt med en rådgiver der er inde i de forskellige typer lån. Og det er vigtigt, at rådgiveren kan rådgive om lån fra de forskellige kreditforeninger.

I næste artikel ser vi på de ret store prisforskelle der er på markedet i dag for realkredit lån.

Uoverskueligt?

Her kan en uvildig rådgiver være løsningen. Den uvildige rådgiver foretager beregninger på dine realkreditlån og sørger for løbende overvågning af dine lån og kan rådgive om hele din økonomi og hvad du skal gøre og kan spare.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.