Forskudsopgørelsen 2016

Forskudsopgørelsen lander snart i din skattemappe. Den er det samme som et budget for din skat i det kommende år. Derfor bør tallene tjekkes og rettes til, så du får betalt den rigtige skat og ikke har en opsparing hos SKAT eller ender med et underskud.

forskudsopgørelseTallene på forskudsopgørelsen bliver automatisk dannet. Derfor kan de være behæftet med fejl. Tallene som ligger til grund for den nye forskudsopgørelse er dine skattetal fra 2014. Derfor er sandsynligheden for fejl af forskellig karakter ret stor.

Følgende tal bør kontrolleres

Indkomst

Din lønindkomst kan have ændret sig i gennem årene. SKAT foretager kun en indeksregulering af din løn.

Renteindtægter/-udgifter

Husk også at tjekke dine renteudgifter. Specielt hvis du har variabelt forrentet lån, da dette har været en del faldende siden 2012. Også hvis du har fået lagt lån om. Ligeledes skal du tjekke dine renteindtægter, hvis du har obligationer eller kontakter stående.

Befordring

Husk ændringerne hvis du har skiftet arbejdet eller ikke har haft dit befordringsfradrag i så mange år. Så skal det tastes ind igen og husk at få det med igen på din årsopgørelse. Der findes en beregner på SKAT´s hjemmeside.

Yderligere skal du tjekke Bidrag til A-kassen, fagforening, børnebidrag, ejendomsværdiskat og aktieindkomster

Håndværkerfradrag.

 

Du kan få fradrag for dine udgifter som er dækket af håndværkerfradraget. På vores hjemmeside kan du se hvad der kan gå ind under fradraget. Søg på håndværkerfradrag, så kan du se en liste med de fradragsberettigede områder. I 2016 ændres fradraget, så det bliver mere grønt. Det betyder, at udgifterne skal støtte energiforbedringer og klima.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.