Har du de rigtige pensioner?

En alt for stor del af os ved ikke, hvor meget vi har sparer op til vores 3. ungdom eller om det er nok. Vi har meget bedre styr på bankbogen og hvor meget vi skylder i huset.

Det kan være farligt ikke at have overblik over sin pensionsopsparing og blive meget dyrt. Det er nemlig yderst kostbart at spare op til sine planer for den 3. ungdom, hvis man kommer for sent i gang.

Hvor mange penge har du egentligt stående på din pension? Er det nok til det liv du drømmer om, som pensionist? Der er foretaget mange undersøgelser, som bekræfter at mere end 40% ikke har overblikket over deres pension.

Hvad får du som pensionist

Vi har udviklet et system, som kan vise dig, hvordan de første 15 – 20 år ser ud, når du går på efterløn eller pension. Både omkring dine indtægter og udgifter. Dette overblik har mange ikke.

Pensionstidspunktet er et af de mest komplekse tidspunkter i vores liv, at rådgive om. Der er så mange ting, som afgør, hvad vi skal beslutte. Det gælder alt fra opstart af udbetalinger, påvirkning af efterløn, folkepensionstillægget, sikring af at pengene bliver disponeret i den korrekt rækkefølge. For ikke at tale om, hvad kommer der til at ske med dine udgifter. Hvornår er lånet i huset, bilen betalt ud? Og sådan kan vi blive ved.

 

Hvor meget bør du spare op til pension?

En god tommelfingerregel er, at du bør sætte omkring 15 – 18% af din brutto løn til side hver måned fra starten af tyverne.

Du har masser af muligheder for opsparing i forsikringsselskaberne og bankerne. De forskellige ordninger skal dog oprettes med baggrund i din årlige indtægt og drømme for pensionsalderen.

 

Ikke alle ordningerne har fortsat skattemæssige fordele. Et andet vigtigt element er også, at en del af pensionsopsparingen kan blive modregnet i efterlønnen og pensionstillæg. Så det er vigtigt, at få kigget på dine indtægter i forhold til, hvor meget du skal spare op. Yderligere skal du overveje højere afvikling af gælden i huset i stedet for opsparing til pension.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.