Har du de rigtige renter?

Du bør tjekke dine renter i banken – som minimum hvert andet år, ellers risikerer du at snyde dig selv. Og hvis du sammenligner med andre bankers renter, kan der være meget store beløb, at du kan spare ved at lave denne lille øvelse.

 

Måske du kan spare op til 60% på dine renteudgifter

Hvis du har et boliglån bør renten ikke være meget over 4-5%, da vi i øjeblikket kan forhandle renter, der er noget billigere end det.

Renterne er helt i bund på vores realkreditlån og det bør de også være på vores boliglån. De bedste banker har nemlig mulighed for at låne til meget billige penge igen. Derfor skal du være opmærksom på din rente på dit boliglån. Mange ligger i øjeblikket over 5% og vi ser også renter helt op til 10-12%. Det vil sige, at du kan spare 60% på dine renter i banken.

Hvor meget betyder det for dig?

Har du et boliglån over 20 år på 100.000 kr. til 10% giver det en månedlig ydelse på 960 kr. Hvis din rente kan komme ned på 5% vil ydelsen falde til 660 kr. pr. md. Således sparer du 300 kr. om måneden i de næste tyve år – og det giver en samlet besparelse på i alt 72.000 kr.!!

Skylder du 200.000 kr. vil besparelsen være det dobbelte. Altså 144.000 kr. og sådan vil det være for hver gang, at du skylder kr. 100.000,00 mere væk. Det kan altså blive til meget store besparelser.

Vi har set kunder med andelsbolig, hvor de skyldte 1.100.000 kr. og ved at skifte bank, opnåede de besparelse på 1.000.000 kr. i lånets løbetid. Alene fordi renten blev sat ned.

Er det nu du skal overveje at skifte bank?

Markedet er sådan i dag, at mange banker gerne vil have nye kunder, så det er meget ofte muligt at forhandle sig til et gratis bankskifte, så de både betaler omkostninger i din nuværende bank og ikke tager noget for at modtage dine bankforretninger. Men desværre tror mange fejlagtigt, at besparelsen på renterne bliver spist op af omkostninger ved at skifte bank. Der er således ikke længere ikke mange undskyldninger for ikke at gøre noget ved for dyre renter.

 

Hvordan gør du?

Du skal beskrive din økonomi og dokumenteret ordentligt. Det sender du det til 2 – 3 banker for at få tilbud. Når du har disse tilbud, går du i dialog med din egen bank. De vil nemlig i de fleste situationer fortælle dig, at dine renter er tilpasset lige netop din økonomi, så du ikke kan få en rente nedsættelse. Dog bliver de ofte meget mere lydhør, når du har indhentet tilbud fra konkurrenterne og mange gange vil din egen bank gerne matche tilbuddene. Du skal så overveje om du vil blive i din egen bank, hvor du selv skal gøre opmærksom på bedre renter eller du vil vælge en af de andre.

 

Bedre end at gå på udsalg

Du kan således opnå en yderst høj timeløn ved at bruge lidt tid på undersøge dine renter – og så det er væsentlig bedre end at gå på udsalg. Ikke mange steder kan du opnå så store rabatter, som du kan få i bankerne ved at bruge lidt tid på din økonomi. Og det er jo næsten et evigt udsalg, da det ikke bare er i år, at du sparer, men resten af løbetiden på dit nuværende boliglån.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.