Hvad bruger vi vores penge til?

Ungt par med barnIfølge Danmarks Statistik har vi et forbrug på ca. 26.000 kr. pr. måned

I gennemsnit består en dansk husstand af 2,1 person, 1,5 voksen og 0,6 barn.

Faste udgifter

De faste udgifter er ca. 13.500 kr. pr. måned. 8.000 kr. går til alt med boligen. 2.000 kr. går til bil og resten er til øvrige faste udgifter, som forsikring, telefon, internet, sport, daginstitutioner mv.

Rådighedsbeløbet?

For husstanden på 2,1 person er rådighedsbeløbet ca. 12.500 kr. pr. måned. Vores forbrug af fødevarer er 3.000 kr., så det er ikke her, vi bruger ret mange af vores penge. Vi bruger 1.000 kr. på øl, vin og cigaretter. Forbruget af cigaretter er faldet drastisk de sidste år. Vi er simpelthen holdt op med at ryge. Der ryger ca. 1.200 kr. til sko og tøj, heraf 350 kr. til mænd, 600 kr. til kvinder og 250 til børn.

Rådighedsbeløb og bankens vurdering.

Bankerne kender også disse tal. Alle banker har et udgangspunkt for hvilket rådighedsbeløb der skal være for, at man kan låne penge. Det afhænger af antal voksne og antal børn.

Hvad er dit rådighedsbeløb?

Gennemsnitligt er rådighedsbeløbet ca. 6.000 kr. pr. voksen og 3.000 kr. pr. barn. Hvad er dit rådighedsbeløb? Hvordan bruger jeres husstand pengene. Det kan tit være en sjov øvelse at gennemføre. Det giver også mulighed for at se på, hvor man kan spare penge. Køber vi for meget tøj eller vin. Bruger vi vores dankort alt for meget, så vi ikke helt ved hvad vi bruger pengene til?

Uoverskueligt

Her kan en uvildig rådgiver være løsningen. Her får man rene ord for pengene, når forbruget bliver sat under lup. Vi kommer med forslag til hvordan du kan forbedre din økonomi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.