Køb af bolig med rådgiver

Når den store beslutning skal tages.

Det er et af de dyreste enkeltkøb, vi foretager i vores liv. Nemlig køb af vores bolig. Beslutningen indeholder mange overvejelser omkring selve boligen. Dertil kommer du igennem en række møder med bank, advokat og ejendomsmægler. De er alle meget velmenende i deres rådgivning. Dog opleves det af rigtigt mange, som værende nogle lidt tunge og svære samtaler, og mange ting, som du stifter bekendtskab med første gang.

Advokaten er din juridiske rådgiver omkring dit køb, som skriver skødet. De har kun en interesse og det er at sikre dig, at du ikke får købt en bolig, hvor der kan være uoverensstemmelse mellem f.eks. det offentliges oplysninger om boligen og det som rent faktisk står i købsaftalen. Det kan være, at nuværende ejer ikke har oplyst det offentlige om en tilbygning, nyt badeværelse, overdækning eller carport. Det kan også være en nedgravet olietanke osv. Se derfor din advokat som en vigtig rådgiver i dit huskøb. Det skal være en du som køber, selv vælger. Du skal aldrig lade ejendomsmægler skrive dit skøde, uden du også har en advokat tilknyttet dit køb.

Husk at ejendomsmægler er sælgers mand. Ejendomsmægleren er til for at vise boligen frem og ikke andet for dig som køber.

Banken er dem, som stiller lån til dit boligkøb til rådighed. Det er et supermarked, hvor du bør undersøge markedet for vilkår omkring gebyrer, renter og bidragssatser. Bankrådgiveren er sælger af bankens produkter, hvor de rådgiver om deres produkter og ikke kigger ind i markedet og dermed kan se, hvilke produkter, som passer til lige netop dig.

Du bør i en af livets dyreste enkelt køb have din helt egen personlige rådgiver med på råd. En som vil dig det bedste på det økonomiske område. Så hav altid din egen valgte advokat og din egen valgte økonomiske rådgiver, når du køber hus. En økonomisk rådgiver vil kunne rådgive dig i alle faser af huskøbet og sikre, at du får de bedst lån, renter, gebyrer. Ofte kan det lade sig gøre, at rådgivningen er mere end betalt af besparelser på gebyrer, renter og bidrag.  Så få din personlige rådgiver med på de mange møder, så du kan koncentrere dig om selve huset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.