Pension kontra afvikling af gæld

Det kan være fornuftigt at kigge på de penge, som du evt. har stående i banken til ingen rente. De kan få bedre vokseværk ved at afdrage på gælden eller skyde dem ind på din pension. Det er dog ikke bare lige at til at svare på, hvad der bedst kan svare sig.

Spørgsmålet er om du har penge stående, som du ikke får noget rente for eller du løbende måske kan undvære nogen penge til afvikling af gæld eller indskud på pension. Det er ofte et af de spørgsmål, som vi bliver mødt med hos kunderne. Det kan ikke bare lige besvares. Det kommer nemlig an på den konkrete situation.

Det vil altid blive et lidt vævende svar, da kommer an på f.eks., hvornår vil du på pension, hvad er rente på dine pensioner. Det afhænger af renten på dit lån i banken eller realkreditten og sidst men ikke mindst om du betaler topskat eller ej. Og der kan findes flere variable til dette regnestykke også. Dog er de nogen af de væsentligste for en vurdering af det.

Hvis vi tænker os, at du har et boliglån til 5% i rente, din pension giver 5% i rente, du betaler ikke topskat og der er ca. 15 år til du vil på pension. Så er svaret på spørgsmålet alt andet lige, at du vil få mest ud af at afvikle pengene på din gæld. Dette skyldes fradragsværdien af indskuddet på pensionen, når du ikke betaler topskat som en af faktorerne. Det skyldes også, at jeg i dette tænkte eksempel sætter renten på boliglånet og pensionen ens. Dog skal der en noget større forskel på de to faktorer til før, at det vil kunne betale sig med indskud på pension. Dette på trods af, at mange af bankerne gerne vil ”sælge” dig en pension, så er det ikke sikkert at det kan svare sig.

Få derfor altid lige nogen til at kigge på om du skal afvikle på din gæld eller skyde pengene på en pension.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.