Renten på dit lån i banken?

COLOURBOX6180769Det er skrevet og sagt mange gange efterhånden, men i de senere år er renterne faldet og faldet. Det gør det ikke mindre sandt og vigtigt at gøre noget ved at få det tjekket. Vi har fortsat de laveste renter på vores realkreditlån nogensinde. Dette til trods for, at vi nu ser lidt stigninger i renterne på markedet.

Renterne på realkreditlån bliver bestemt af markedet og investorerne. Derfor ser vi i øjeblikket den meget lave rente på realkreditlån. Modsat renten på realkredit bestemmer bankerne renterne på deres lån og det med mange forskellige argumenter for, hvorfor du skal give lige netop den sats, at du giver. Du er derfor meget overladt til dig selv.

Hvor meget betyder det det for dig i kroner og øre

Hvis du har et lån på kr. 100.000,00 over 20 år, giver det en månedlig ydelse på kr. 715,00, hvis du giver en rente på 6% i dag. På dette lån vil samlet betaling af renter på de 20 år være på kr. 71.530,00. Hvis du kan få renten forhandlet ned til 4% og fortsætte med den samme ydelse vil dit lån nu kun løbe i 15½ år. Du skærer altså 4½ år af din løbetid. Samtidigt falder den samlede rentebetaling på lånet til 34.718,00. Du har altså en besparelse på kr. 36.812,00. Skulle du have et lån på kr. 200.000,00 kan du gange din besparelse med 2 og så fremdeles ved større og større lån.

Det er til udbetalingen på en forældrekøbt lejlighed, 19 stk. Ipad´s, konfirmationsfesten, udbetalingen op til flere gange på leasing af en bil, 20%´s udbetaling på ny bil til kr. 180.000,00. Eller mulighed for at spare helt op imod kr. 72.000,00 mere op til din pension.

Hvad er det så bedst, at forære banken dem eller få gjort noget ved det og nå endnu en af dine drømme?

Hvad kan du gøre?

  • Forhandle med banken
  • Skift bank nu. Det er ikke besværligt og som udgangspunkt altid gratis, da modtagende bank betaler omkostningerne ved flytningen.
  • Betal mere på dit lån. Det kan reducere løbetiden, men reducerer ikke renten
  • Lån pengene et andet sted. Det kunne være familielån eller bankskifte.

Bank skiftet er som nævnt yderst rentabelt i øjeblikket, da der findes banker, hvor boliglån kan fås til yderst lave satser. Alt efter hvor lånet bliver placeret i din ejendom finders der priser fra 2,25%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.